Nuttige informatie

Novotel

 

In het Novotel is een Wifi aanwezig. Eten en drinken kun je aan de bar voor eigen rekening bestellen. Ervaring leert dat het praktisch is direct bij aanvang van de lunchpauze je lunch te bestellen. Je kunt de lunch laten bezorgen in het theorielokaal dat tijdens de lunch pauze open blijft terwijl je je daar voorbereid op je theoriepresentaties en zwembad- en buitenwater presentaties.

 

In het examen lokaal is aanwezig een laptop met beamer, alle MLG’s (sheets) van alle Padi opleidingen, een continous education flow chart en een RDP ten behoeve van je theorie presentaties. Alle andere leshulpmiddelen die je wenst te gebruiken dien je zelf mee te nemen.

 

Aquabest

 

Op Aquabest zijn geen overdekte omkleedruimtes. Omkleden geschiedt naast de auto op een verhard parkeerterrein. Er is een toilet ruimte aanwezig. Mocht omkleden in het openbaar bezwaarlijk zijn vanwege een geloofsovertuiging, dan kan men hiervoor ook gebruik maken van de toiletruimte.

De afstand van de parkeerplaats naar de buiten water entry is ongeveer 250m. Indien je dit belastend vind, neem dan een karretje mee voor het vervoeren van je duikmateriaal.

 

Vergeet je open water leitjes niet voor je debriefing en bedenk dat je een pocket masker nodig zou kunnen hebben voor de Rescue.

 

Toeschouwers zijn niet welkom tijdens het buitenwater programma. Enkel padi examiners en staff van de IE coördinator zijn toegelaten. Staff en Course Directors van de deelnemende IE kandidaten betalen een entree van 7 euro aan de IE coördinator.

 

In Aquabest liggen twee roosters van 4x5 meter op een diepte van 5 meter. Langs het rooster is de bodem anderhalve meter dieper. De afdaallijn van de boeien worden vastgemaakt op een hoekpunt van de roosters. De vloer van het rooster bestaat uit metalen stijger platen waar je comfortabel op zit.

 

Na afloop ontvangen alle chauffeurs een uitrij munt zodat ze de parkeerplaats kunnen verlaten.

 

Zwembad Eikenburg

 

Parkeer de auto achter het zwembad bij de ingang van het Duiktrainingcentrum. Neem al je zwembad duikmaterialen mee en start direct bij aankomst met het omkleden en opbouwen van je duiksets. Ter plaatse kan gratis gevuld worden indien noodzakelijk. De ruimte rondom het zwembad mag niet met schoenen betreden worden. Het zwembad is 25m lang en 12,5m breed. De maximale diepte is 2,5m en de minimale diepte is 1,10m. De watertemperatuur bedraagt 28 graden Celcius. Na afloop breng je de duikmaterialen direct naar de auto zodat ze niet in de weg staan.